smeets_27-06-18_Roger Coenders Fotografi
smeets_27-06-18_Roger Coenders Fotografie-0144.JPG
smeets_27-06-18_Roger Coenders Fotografie-0025.JPG

Afscheid nemen van iemand die ons dierbaar was is een moeilijk moment. Een heel persoonlijk moment. Het samenstellen van een afscheidsdienst is daarom voor veel nabestaanden lastig. Je geeft immers een laatste eerbetoon aan een leven dat voorbij is, en dat wil
je zo mooi mogelijk maken.

 

 

Tijdens een afscheidsceremonie vervullen woord en muziek vaak een grote rol. Er  wordt een levensverhaal verteld, herinneringen opgehaald aan momenten samen en die worden vaak ondersteund met een aantal muziekstukken.

 

Doordat vaak veel losse elementen in een ceremonie worden verwerkt, denk aan verschillende sprekers met elk hun eigen verhaal en muziek die de familie heeft uitgezocht en eigenlijk niet aansluit bij het verhaal van de verschillende sprekers, ontstaat er geen geheel. Geen moment waarin je volledig opgaat in het afscheid, geen moment waarin je stapje voor stapje begeleidt wordt naar het moment dat je echt iemand moet laten gaan.

Een muziekverhaal vertelt het verhaal van een persoon waar we van hielden. 1 verhaal, zorgvuldig samengesteld in de toon van het algehele gevoel dat we tijdens de ceremonie willen meegeven. Samengesteld met behulp van familie en vrienden, verwoord onder begeleiding van een pianist of gitarist en afgewisseld met live gezongen muziek. Muziek en verhaal lopen feilloos in elkaar over waardoor een hele bijzondere en intieme sfeer wordt gecreëerd. 

Hoe komt een Muziekverhaal tot stand….

 

Samen met u stellen we de afscheidsdienst samen. Wij komen bij u langs om het levensverhaal door te nemen en bepalen samen met u de muziekvoorkeur. Op basis van het eerste gesprek maken we dan een voorstel voor de tekst en de muziek die we ter goedkeuring aan u voorleggen. Hier kunt u dan nog wijzigingen in laten aanbrengen zodat op de dag van het afscheid alles precies gaat zoals u dat graag wilt. 

 

Natuurlijk kunt u ook ervoor kiezen om niet vantevoren de tekst al te lezen en ons zelf bijpassende muziekstukken uit te laten zoeken, eventueel op basis van een door u aangegeven muziekvoorkeur.

 

Een muziekverhaal duurt gemiddeld 20-30 minuten en kan een mooie, persoonlijke en bijzondere manier zijn om de gehele of een deel van de afscheidsceremonie in te kleden.

Een afscheidsceremonie kunnen we ook helemaal in het Limburgs gesproken en gezongen verzorgen.

 

Voor een afscheidsceremonie maken we gebruik van een vast repertoire.

Uiteraard is het ook mogelijk om zelf specifieke muzieknummers te kiezen.

smeets_27-06-18_Roger Coenders Fotografie-0016.JPG
smeets_27-06-18_Roger Coenders Fotografie-0036.JPG