Wij zijn Celine Weerts en Mariëlle v/d Heyden en samen brengen wij muziekverhalen.

Een aparte combinatie wij twee zou je in eerste instantie denken. Mariëlle treedt met name op als spreekster tijdens afscheids- en huwelijksceremonies en Celine is zangeres. Maar onze paden kruisten toen we allebei op zoek waren naar iets nieuws, iets betekenisvols, iets om een verschil voor mensen te kunnen maken. Celine deed dat vanuit de muziek en Mariëlle vanuit het samenstellen en begeleiden van afscheids- en huwelijksceremonies.

 

Muziek heeft de unieke gave mensen direct in het hart te raken. Live gebracht kan muziek nog sterker bijdragen aan de sfeer van het moment. Ook tijdens een ceremonie speelt muziek een grote rol en live muziek kan een voor jullie zo belangrijk moment nét dat onvergetelijke geven.  

 

Vanuit de gedachte van het bijzondere dat muziek kan betekenen hebben wij muziekverhalen bedacht….. 

Mariëlle

Na 10 jaar in een financiële functie in de gastvrijheidssector gooide ik eind 2016 helemaal het roer om. Het bijzonder maken van mooie levensmomenten werd voor mij het belangrijkst. In elk leven zijn er zoveel mooie momenten, maar er zijn er eigenlijk maar een paar die écht onvergetelijk zijn. Die paar momenten die we voor de rest van ons leven in onze herinneringen met ons meedragen verdienen persoonlijke aandacht en een persoonlijk woord. 

 

Er zijn weinig momenten betekenisvoller in een leven dan het moment dat je voor altijd voor elkaar kiest of het moment dat je voor altijd afscheid van elkaar neemt. Beide momenten om bij stil te staan met aandacht, zorg en liefde. 

 

Voor ons familiebedrijf, Smeets uitvaartverzorging, begeleid ik nabestaanden om tot een mooie afscheidsviering te komen. Klein of groot, intiem of kleurrijk, elk afscheid verdient een persoonlijk woord. 

Muziekverhalen is voor nabestaanden een manier om hun gevoel en emotie te vertalen zonder zelf het woord te hoeven nemen. 

 

Maar Muziekverhalen is ook een viering van een leven samen. Een leven dat nog voor ons ligt of een leven dat achter ons ligt. Zo is muziekverhalen tot stand gekomen. Muziekverhalen voor mij is een ervaring, een intimiteit, een ode.

Celine

Na een musicalopleiding gevolgd te hebben in Den haag koos ik er bewust voor om terug te komen naar Limburg. 

Ik heb een tijdje geworsteld met de weg die ik wilde bewandelen, van alles uitgeprobeerd maar niet met het gevoel dat dat echt was wat ik wilde. 

Met muziek wil ik een verhaal vertellen, wil ik mensen raken en misschien wel even mee terugnemen in de tijd. Het is bijzonder om te merken wat muziek met mensen doet, het laat ons herinneren aan bijzondere momenten en daar even bij stilstaan. Vanuit deze gedachte is Muziekverhalen begonnen. 

 

Met Muziekverhalen kan ik als zangeres mezelf kwijtraken in de mooie kleine, intieme liedjes, daar waar mijn passie in ligt. We gaan vooral terug naar de verhalen van mensen en dat vind ik heel bijzonder om te mogen doen.

 

Tijdens een huwelijksceremonie mag ik iets toevoegen aan de mooiste dag van jullie leven. Ik krijg een kijkje in de (meestal) leuke, romantische en grappige verhalen over hoe jullie elkaar hebben leren kennen en mag dat gevoel nog eens versterken door bijpassende muziek samen met jullie uit te zoeken en op die dag voor jullie te zingen.
Tijdens een afscheidsceremonie merk ik dat live muziek een afscheid nog persoonlijker kan maken en heel veel troost kan bieden bij nabestaanden. 

 

Met Muziekverhalen laat de muziek horen en voelen wat we vaak niet met enkel woorden kunnen zeggen.